Home » Keistimewaan Qaseh Gold » Masalah Gout Athritis

Masalah Gout Athritis

Apakah gout dan apa yang menyebabkan ia?

Gout menyebabkan serangan keradangan satu atau lebih sendi. Ia adalah sejenis artritis (walaupun ia adalah sangat berbeza dengan yang lebih biasa artritis reumatoid dan osteoartritis ). Kesakitan serangan gout boleh menjadi sangat sakit.

Gout disebabkan oleh bahan kimia dalam darah yang dikenali sebagai asid urik (urate). Asid urik biasanya tidak berbahaya dan dibuat di dalam badan. Kebanyakan keluar bersama air kencing dan sedikit pada najis. Asid urik ini akan terkumpul dalam darah pada awalnya. Jika asid urik ini semakin bertambah dari semasa ke semasa maka ia akan membentuk hablur kristal. Hablur kristal ini biasanya terkumpul dalam sendi. Hablur inilah yang menyebabkan kesakitan pada tisu di dalam sendi menyebabkan keradangan, bengkak dan kesakitan iaitu serangan gout.

Nota: sesetengah orang mempunyai tahap yang tinggi asid urik tetapi tidak membentuk kristal atau mempunyai gout. Juga, jarang sekali, sesetengah orang dengan tahap normal asid urik mempunyai serangan gout. Walau bagaimanapun, sebagai peraturan, lebih tinggi tahap asid urik, lebih besar peluang untuk mendapat gout.

 

 

“Berikut Adalah Cara 100% Semula Jadi untuk to Neutralkan Asid Urik (Yang Menyebabkan Sakit Gout Anda) TANPA Sebarang Ubat Kimia Atau Pembedahan Yang Bahaya!”

Memulihkan gout adalah SANGAT MUDAH! Jika anda faham tentang akar umbi penyakit ini. Penyakit gout ini berasal daripada satu dan HANYA SATU punca, iaitu kandungan Asid Urik (Uric Acid) yang Tinggi!

Testimoni

masalah-gout-athritis

RAWATAN GOUT

 

SET Gout

  • 1 Qaseh Gold Kekanda
  • 1 Mineral SOLE

Check Also

Qaseh Gold Adinda

Qaseh Gold adinda dirumus dengan madu, kurma, habbatus sauda, buah tiin (fig), minyak zaitun, saffron …

error: Sorry, untuk kegunaan Empayar Qaseh Group Sahaja! PM En Azlan