Home » Kandungan Qaseh Gold » Khasiat Goji Berries

Khasiat Goji Berries

Buah Goji Beri, juga dikenali sebagai wolfberry , berwarna oren-merah terang dan berasal dari negara China. Di Asia, Goji Beri telah dimakan generasi demi generasi dengan harapan untuk hidup lebih lama. Sangat terkenal dalam perubatan tradisinal cina.

Mengandungi zeaxanthin, sejenis anti oksidan yang menyokong kesihatan penglihatan. Lama kelamaan, orang telah menggunakan buah Goji Beri untuk mencuba untuk merawat pelbagai masalah kesihatan biasa seperti kencing manis , tekanan darah tinggi , demam, dan yang berkaitan dengan usia masalah mata . Goji Beri dimakan mentah, dimasak, atau kering (seperti kismis) dan digunakan dalam teh herba, jus dan ubat-ubatan.

goji-berry

Apakah faedah-faedah Goji Beri?
Goji berry kaya dengan nutrien .

Beberapa kajian menggunakan jus goji berry terdapat manfaat yang mungkin termasuk rasa kesejahteraan dan ketenangan, prestasi olahraga yang lebih baik dan kualiti tidur , dan penurunan berat badan.

Adakah Kesan Sampingan Goji Beri ?
Goji berry boleh berinteraksi dengan beberapa ubat-ubatan. Jika anda mengambil warfarin (ubat pencair darah ), anda mungkin mahu mengelakkan buah goji, jadi berbincang dengan doktor anda terlebih dahulu.

Kehebatan Goji berry ini ada di dalam Qaseh Gold Premier, Formulasi Terbaik ini membantu memudahkan kita mengamalkan makanan tambahan 2 sudu pagi dan 2 sudu malam. nak tahu apa itu Qaseh Gold Premier? KLIK SINI

banner-qaseh-gold-premierBELI SEKARANG

 

Check Also

Fakta mengenai madu

MADU MEMBERI TINDAK BALAS YANG CEPAT SEWAKTU SERANGAN VIRUS ATAUPUN KUMAN. Propolis adalah suatu zat …

error: Sorry, untuk kegunaan Empayar Qaseh Group Sahaja! PM En Azlan